Jelle Bijnen


Over Volmoed
Tijdens een reis door het machtig mooie Zuid-Afrika kwam ik door een piepklein dorpje met deze veelzeggende naam. Moed. Vol moed. Een naam die alles in zich heeft. Ik wist het zeker, de foto van dit dorpje bleef niet alleen een herinnering aan een prachtige reis. Hij staat voor iets groters. Je hebt lef nodig om stappen te nemen of om te willen veranderen. Volmoed Coaching werd geboren.

Wie is Jelle
Toen ik jong was had ik niet de mogelijkheid om een bewuste carrièrekeuze te maken. Maar dat is vast iets wat veel mensen herkennen. Ergens zijn we het contact met onszelf kwijtgeraakt. Want wie zijn we werkelijk en wat drijft ons?

Ik had geluk. Door mijn fascinatie voor de pure geur van hout, ontdekte ik de ontelbare mogelijkheden van dit natuurproduct. Ik timmerde, schaafde, onderzocht, struikelde en stond op. Maar vooral leerde ik. Door te doen. Twintig jaar lang hield het hout mij als meubelmaker in zijn greep.

Tot ik op het punt kwam dat hout mijn honger naar ontwikkeling niet meer kon stillen. Het werd me duidelijk dat mensen het materiaal zijn waarmee ik wil werken. Ik wil meer uit mensen halen en ze motiveren. Dat kan, zag ik in, als coach.

De basisvaardigheden van het coachen deed ik op bij Coaching Academy International. De nodige vlieguren zorgden ervoor dat ik me deze technieken zo eigen maakte, dat ze onderdeel werden van mijn natuurlijke performance. Dáár ligt mijn kracht. 

‘INZICHTEN ZIJN EEN MOTIVATOR OM IN ONTWIKKELING EN TOT BEWEGING TE KOMEN. MAAR HOE KOM JE TOT INZICHTEN?’ 

Ik krijg kippenvel wanneer er in een coaching sessie inzichten bij mijn coachee ontstaan waardoor zij in actie kunnen komen. Ik voel me voldaan als mijn coachees verrast worden door eigen inzichten en nieuwe perspectieven en mogelijkheden zien. Of als zij ruimte ervaren en een nieuw pad in hun ontwikkeling ontdekken.

In mijn jeugd heb ik intensief en op hoog niveau gehonkbald, waardoor ik mezelf al vroeg uitdaagde, leerde om sterke doelen te stellen. Deze ervaring stond aan de basis van het geloof in mijzelf. Daardoor ontdek ik in moeilijke situaties, altijd nieuwe mogelijkheden. Ook voor jou.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven